Video’er for dig

Her kan du se video’er der giver dig inspiration til din hverdag

God fornøjelse!

Vi tænker nok ikke så meget over, hvad det er vi går rundt og siger til os selv. Og vi tænker endnu mindre over hvilken betydning ordene har for vores humør, og på hvordan vi har det.
DIN KOMMUNIKATION kan være en dræber og en motivation
Vores kommunikation kommer fra det humør vi er i lige nu, så med mindre at vi er gode til at være bevidste om vores humør, så kan vores kommunikation både være en dræber eller en motivation for andre mennesker.
LABELS OG KASSER
Jeg har læst et indlæg på LinkedIn, der var en som søgte et nyt navn for ”Det grå guld”, fordi det ikke rigtig fangede an på arbejdsmarkedet. Det fik mig til at spørge om, hvorfor det i grunden er vigtigt at vi har labels og kasser, som vi kan putte mennesker ned i? 😊
DIN INTERESSE giver bedre trivsel og styrkede relationer
En helt enkel ting, som vi alle sammen kan gøre
 
Du har forhåbentligt oplevet at dine kollegaer og ledere interessere sig for hvad du laver. At de spørger ind til detaljer og spørger dig til råds på netop dit fagområde. Fordi så ved du, at det er en god fornemmelse når andre viser interesse, og lytter til det du har at fortælle.
DER ER IKKE NOGET GALT MED DIG, hvis du sidder derude og føler dig stresset eller presset i dit job.
 
Det kan meget vel være fordi at dine kerneværdier ikke matcher dit job. Det kan være dine arbejdsopgaver, eller det kan være arbejdskulturen/miljøet, som ikke passer med det som du mener at det skal være.

KAN DET DER COACHING hjælpe mig når jeg er ramt af stress?
Jeg får af og til det spørgsmål (plus et par stykker mere). I videoen svarer jeg på 5 af de spørgsmål. 😊
Jeg ved at det kan være svært at række ud og spørge om hjælp, når man er stresset. Jeg har selv været der. Netop derfor rækker jeg ud til dig nu og svare på et par af de spørgsmål, som du kunne have til mig.

ENDELIG FREDAG… 😊
Har du også sagt det i dag – nu er det endelig fredag, så er det weekend og vi kan slappe af, eller lave det som vi bedst kan li’?
Det er vi MANGE der siger og tænker. Vi har sikkert også siddet søndag eftermiddag og sagt – nogenlunde sådan her – puh i morgen er det mandag, så er der fem lange dage før det er weekend igen. Men er det noget vi siger og tænker fordi det gør de fleste, eller tænker og siger vi det fordi vi virkelig mener det?
Det er faktisk værd at tænke over.

KOPIERER DU DAGEN fra i går – eller står du op til en ny dag?
Vaner og rutiner er supervigtige for at vores hverdag fungerer. Men de kan også tage over, så vi ikke lægger mærke til de ting der sker rundt omkring os. Faktisk kan vi blive helt robotagtige, fordi vi skal følge en nøje planlagt hverdag, for at vi og vores familie kan fungere. 😊

JEG ER VERDENS bedste bilist – i hvert fald når jeg sidder bag rattet på E45 😊
Skælder du også ud på alle de idioter der kører med hovedet under armen, og som ikke giver plads til at vi andre også kan komme til at overhale lastbilkonvojen foran? Og pudser du samtidig din glorie, fordi du VED at du kører meget bedre end alle de andre? 😊

GOD TRIVSEL KOMMER ikke af sig selv, det er et fælles ansvar.
Der er naturligvis forskellige faktorer der er med til at øge trivslen, fx gode fælles værdier. For at god trivsel faktisk er god, så skal alle i teamet/gruppen være enige om hvad god trivsel er, og hvordan man hjælper hinanden til at bevare den.

TILLID OG TRYGHED skaber godt samarbejde
Ja – det er da logik, tænker du måske. Men mange mennesker oplever ikke tillid og tryghed i deres job, og det påvirker naturligvis det samarbejde de har med deres kollegaer.
Hvis vi ikke oplever at vi kan have tillid og føle os trygge, så bliver det svært at komme frem med GULD-ideen, fordi man ikke ved hvordan den vil blive modtaget, og derfor bliver ideen nede i skuffen. Det er også svært at bede om hjælp og selv tilbyde hjælp, netop fordi man bliver usikker på hvordan kollegaerne reagerer. Hvis der bare én gang er nogen i teamet som er ”blevet hængt ud”, eller ”gjort til grin”, så får det resten af teamet til krybe tilbage i egen skal, og der bliver de. Det gør samarbejdet tungt og besværligt.
Der er også teams, hvor nogle i teamet føler at tilliden og trygheden er god, og hvor resten af teamet ikke har den samme følelse. Her vil samarbejdet heller ikke rigtig fungere.

ALLE SKAL VÆRE MED
For at samarbejdet skal blive rigtig godt, så skal ALLE i teamet bidrage. Det er et fælles ansvar, og det er vigtigt at få alle med i snakken om, hvordan man kan styrke tilliden og trygheden. Derfor er det et MUST, at alle kan forholde sig åbent – og ikke dømmende – til hinanden. Det er naturligvis vigtigt at huske, at tillid og tryghed ikke bare opstår, fordi vi bestemmer os for det. Det tager tid, men så længe at alle er indstillet på at det er den vej vi skal gå, og at man hjælper hinanden, så vil det hele tiden styrke samarbejdet.
Det er helt sikkert at god arbejdskultur og godt samarbejde kan læses på bundlinjen, så det kan altid betale sig at have fokus på samarbejdet og bruge ressourcer på det, hvis det halter.
 
PS – En god måde at komme i gang med, at skabe tillid og tryghed, er ved at arbejde med det personlige overskud. O Sense® hedder værktøjet, som hjælper dig til at forstå hvad der sker med dig og andre, når overskuddet er i top og når det er lavt.
Vil du godt vide mere om hvordan du/I kan arbejde med personligt overskud, så kontakt mig. Jeg stor-nyder at fortælle om det, fordi jeg ved personligt, hvor meget det forandre min hverdag.
 
#ledelse #samarbejde #trivsel #osense #stress


EN NY DAG – OG DU ER ALLEREDE BAGUD
Lever du op til dine egne forventninger om, hvad du kan nå i løbet af en dag? Eller er du dygtig til at presse alt for meget ind i din kalender?
Du har sikkert prøvet at du ikke nåede alle de ting du havde sat dig for, og følelsen af at være bagud. Det er ok når det bare er et par dage der er tale om. Men hvis det er noget som har stået på over længere tid, så skal den nedadgående spiral stoppes.
Det er en super dårlig start på dagen, når du føler at du er bagud med alting. Dit hoved er fyldt med de ting du ikke fik gjort i går, og du er allerede bekymret over, hvordan du skal nå de ting som du har planlagt til i dag. Der er ikke meget overskud og humøret er lavt.
Når man ikke kan leve op til sine egne forventninger, og har følelsen af at være bagud hele tiden. Så er det en advarselslampe som fortæller dig, at du må stoppe op og se realistisk på dine forventninger til dig selv.
 
Det er dit ansvar
Det er dig der har ansvaret for det du siger ja til (også selvom det ikke føles sådan). Jeg ved godt at det kan være supersvært at sige nej, og at indrømme over for sig selv at man ikke magter det man troede man kunne. Men det første skridt er at acceptere at det er sådan det er.
 
Her har du forslag til hvad du kan gøre:
·         Find ud af hvad der er realistisk – planlæg, brug evt. din kalender
·         Det som ikke er vigtigt, skal væk, udsættes til der bliver tid, eller overdrages til en anden
·         Giv dig selv buffer-tid, sæt ekstra tid af til dine opgaver
·         Husk at rose dig selv, når du har nået det du havde sat dig for.
 
Stil dig selv spørgsmål INDEN du siger ja til noget:
·         Hvor vigtigt er det? – er det noget jeg vil/skal?
·         Kan det vente til en anden dag?
·         Er der nogle ting der kan gøres nemmere – fx handle ind på ”ToGo” eller lig.
·         Er der nogen som kan hjælpe mig?
·         Sige nej – og evt. komme med et forslag om et andet tidspunkt
 
PS: Forestil dig hvordan det er at gå i seng uden at du skal bekymre dig om det du ikke nåede i dag. Du kan lukke dagen af uden at være bagud – DET er en skøn følelse.

Oplever du også tit at når du kommer i seng om aftenen, så starter der en masse tankemylder, bekymringer og spekulationer?
Det føles som om at du ikke er i stand til at stoppe det, at den ene trælse tanke efter den anden bare mylder frem.
Heldigvis er bekymringer og spekulationer ”bare” tanker, og tanker kan vi ændre på – også selvom det ikke føles sådan. Men det er faktisk dig der styrer dine tanker, og du kan altid vælge at tænke noget andet.
Lyt til videoen her og lad dig inspirere til at tænke anderledes om at sove, både inden du skal i seng og når du er kommet i seng.
Det er ikke et quickfix, så jeg vil bede dig om at være tålmodig og blive ved med at øve dig.
PS: Et andet godt råd er, lad være med at kigge på uret når du ikke kan sove om natten. Det er virkelig en søvndræber, at ligge og tænke på at nu er der KUN så og så lang tid til du skal op…
Sov godt!

Vi mister meget kommunikation når vi skriver sammen på mail, fordi det eneste vi har er de ord der står sort på hvidt. Når vi mødes og kommunikere, så kan vi se kropssprog og mimik, og vi kan høre tonelejet. Det er sådan at, 80% af vores kommunikation er nonverbal – (altså det vi hører og ser), og kun 20% er de ord der bliver sagt, og ordene er det eneste vi har i en mail.
Derfor kan der meget nemt opstå misforståelser og fejlkommunikation, det kan koste dyrt. Så hvis du skal formidle noget vigtigt, så er det være værd at overveje om du i stedet for at skrive, måske skal ringe eller endnu bedre – aftale at mødes.
Jeg ved godt, at det umiddelbart virker hurtigere og lettere at sende en mail, men i mange tilfælde vinder du meget ved at aftale et møde.
PS! God kommunikation opstår når vi både kan se og høre den vi kommunikere med, samtidig styrker vi også relationen.

Savner du ekstra energi og overskud her i den mørke tid?
Hvad med at bruge mere tid på det som du syntes er sjovt, altså sæt tid af til ”Fri leg”, måske hver dag.
Giv den gas og få et ekstra boost af energi og overskud.

Oplever du også tåbelige misforståelser ind i mellem, og at de tit opstår på bagateller? Det kan være ord du syntes bliver sagt forkert, eller med en attitude som virker provokerende, eller måske en kop der bliver sat lige lovlig hårdt i bordet. Det gør, at du helt uden at tænke over det, får sagt noget på en måde, som du inderst inde ikke mener. Det giver grobund for misforståelser, og den slags ting sker typisk fordi du ikke har særlig meget overskud til rådighed, og reagere herefter. Det er sådan, at når overskuddet er lille, har vi brug for at passe på os selv. Så hvis du forestiller dig, at du kigger ud gennem et rør så ser du kun det som er inde i røret og ikke det der er udenom. Og når du oplever verden på den måde, så er du ikke i stand til at høre fx feedback, men kun kritik. At kaffekoppen bliver sat hårdt i bordet ved en fejl, og ikke for at irritere dig. Du har en følelse af, at du syntes at du skal forsvare dig selv (passe på dig selv), og du har svært ved at høre- og se det som reelt bliver sagt og gjort. Dit overskud er altid med dig, både når du næsten ikke har noget, og når du har masser. Vil du godt lære hvordan dit overskud påvirker dig og hvordan du kan træne dig selv til at få mere overskud når du har brug for det?

Indimellem er det godt at bryde din daglige rutine. Det behøver ikke være noget stort og noget som tager lang tid.
Nej, måske bare:
• gå udenfor i en pause
• køre en lille omvej på vej hjem
• bytte en pligt ud med en hyggestund.
Det kan være alt muligt.
Når du bryder rutinen, ind imellem, så tror jeg på at du bliver mere modstandsdygtig over for fx forandringer. Fordi du ved at tingene godt kan hænge sammen selvom du ikke gør som du plejer.
Vi har helt sikkert brug for vores rutiner, og vi skal beholde dem for at vores hverdag og liv hænger sammen. Derfor er rutiner også vigtige for os. Men prøv at bryde dem engang i mellem, og se hvad du så oplever.

Du kan ikke lave om på- eller påvirke et andet menneske, som ikke selv kan se problemet med deres opførsel. Det er skønne spildte kræfter.
Når den anden ikke kan se at vedkommende fx gør dig ked af det, og heller ikke har tænkt sig at prøve at snakke med dig på en anden måde, ja så ender du med at det er dig der har problemet. Det lyder enormt uretfærdigt, men det er sådan det er – desværre.
Hvis du kender nogle ”besværlige mennesker”, som dræner dig fuldstændigt, så vælg dem fra. Men hvis det fx er en kollega eller et familiemedlem, som du ikke kan slippe for at være sammen med, så handler det om, at du finder en måde at være sammen med dem på, sådan at du ikke løber tør for overskud, og at du ikke går rundt og er ked af det, såret eller vred længe efter. Det er helt tosset, og det er kun dig selv det går ud over.
Øv dig i at sige til dig selv, at du er god nok som du er, og at I bare er for forskellige til at kunne snakke fornuftigt sammen. Det er ikke din skyld og det er ikke den andens skyld, det er bare sådan det er.


Vi gør det næsten alle sammen – TANKELÆSER.
Vi tror vi ved, hvad andre tænker om os. Og i langt de fleste tilfælde, så tror vi at andre tænker dårligt om os.
Men vi VED jo ikke hvad andre tænker, med mindre vi spørger. Måske tænker andre slet ikke noget om os, måske er det bare noget vi tror.
Når vi tankelæser og det er negativt det vi tror andre tænker, så går det hårdt ud over vores humør, vores måde at opfatte os selv på og det påvirker også vores relation til dem, som vi tror tænker dårligt om os.
Så STOP tankelæseriet, og hvis du virkelig vil vide hvad andre tænker, så må du spørge. 

Kender du følelsen af, at være låst fast, at du er løbet tør for muligheder. At du ikke trives, men ikke ved hvordan du kommer videre? Så er du havnet i et vaccum. Vejen ud af vaccum-følelsen er at du træffer et nyt valg for dig selv. Selvom du ikke kan få øje på, hvad det valg skal være, så giv det tid. Spørg dig selv: “Hvis nu jeg vidste hvad jeg skulle gøre, hvad ville det så være?” Så snart du har truffet et nyt valg, så vil din vaccum-følelse forsvinde, fordi du med dit nye valg, kan se en ny vej.

Hør her, hvordan det opleves når man pludselig og helt uventet, bliver kapret af en følelse. Hvordan man fuldstændig mister forbindelsen til sig selv, til logisk tænkning og realitet sans. Og hør hvordan du kan komme tilbage til dig selv igen, ved at ændre dit fokus. Vil du læse mere om hvordan du kan blive kapret, så læs artiklen ved at klikke ind på: https://for-dig.dk/er-du-blevet-kapret-2/

Når du har det skidt, føler dig stresset eller har smerter. Så forsvinder dit overskud, og du kan måske begynde at tænke, at dem du har tættest på dig, ikke lægger mærke til at du har det skidt. Du har måske en stille forventning om, at de skal hjælpe dig med de ting du ikke får gjort, eller hjælpe dig til at få det bedre. Og når dine stille forventninger ikke bliver indfriet, bliver du trist, ked af det, skuffet eller måske endda vred. Men måske ved de slet ikke hvordan du har det, og at du har brug for deres hjælp. Derfor må du – og det ved jeg er SVÆRT – fortælle dem hvordan du har det, og hvad du gerne vil have de skal hjælpe dig med. Der er INGEN der ved, hvad du tænker før du fortæller om, hvad der sker inde i dig

Undgå unødige konflikter og misforståelser. Ja, hvem vil ikke gerne det? 🙂
Et godt sted at starte er ved at blive bevidst om, at den måde du oplever verden, eller virkeligheden på, kun er din egen – den er unik som dit finger aftryk. Du kan ALDRIG gå ud fra, at andre ser verden/virkeligheden på samme måde som dig.
Så hvis du mærker en modstand fra andre, er det en god ide at spørge ind, giv andre mulighed for at fortælle hvordan de ser verden. Med den viden om hinanden, bliver mange ting nemmere, og jeres kommunikation vil blive meget bedre.
Det handler om at respektere hinandens model af verden. Så prøv at huske de næste gang du oplever en konflikt eller en misforståelse.

At kende dine personlige værdier, er et stærkt værktøj.
Hvis du fx har høj værdi på respekt, så vil du reagere når du ikke bliver behandlet med respekt og når du ser andre som opfører sig respektløs.
Når du kender dine værdier, ved du hvad du har brug for, for at trives. ❤

Hvad er de første tanker der popper op i dit hoved, når du vågner om morgenen? De tanker du har, bestemmer dit humør og de følelser du starter dagen med. Hvis du har mange lorte dage, så skal du vide at du kan lave om på det. Det handler om at du beslutter dig for, at tænke positivt, allerede INDEN du står ud af sengen om morgenen. Det er DIG som bestemmer hvad du vil tænke

Når du er stresset er dit personlige overskud ikke ret stort.
Vidste du at du kan træne og arbejde med dit personlige overskud?
At du kan hjælpe dig selv til mere overskud?
Det kan du, og når dit personlige overskud bliver større, bliver du bedre i stand til at overkomme hverdagen. 
Vil du også lære hvordan du kan træne og arbejde med dit overskud, så kontakt mig allerede i dag. 

Har du svært ved at finde motivationen ind i mellem? 
Jeg har fundet ud af, at motivation hænger sammen med overskud og glæde, og det kan vi selv skabe mere af. 
Jeg giver her nogle bud på, hvordan du selv kan skabe mere motivation. 

Har du også oplevet virkelig at blive lyttet til? Virkelig at føle dig mødt, set og rummet? Det håber jeg du har, for det er en fed fornemmelse. Du har sikkert også oplevet, at du ikke bliver lyttet til, at andre afbryder og “overtager” den plads du havde håbet på at få. De hører dig, men de lytter ikke. Vi kan alle sammen lytte, og gøre os umage med at lytte. Det er ikke så svært, lyt med her og få enkle bud på hvordan du bliver bedre til at lytte. 🙂

Får du holdt pauser, når du har brug for det? 🙂 Ved du, at du kan mærke når dit overskud forsvinder, og at det er nogle tydelige signaler krop og hjerne sender til dig? Når du mærker dem, er det tid til en pause, så du kan lade dig selv op igen. I videoen fortæller jeg om de signaler, som du kan få, når dit overskud bliver mindre.

Laver du også en form for status over året det gik? 
Hvad tager du med ind i 2021, og hvad skal blive tilbage i 2020? 
Uanset hvad, skal du have en stort GODT NYTÅR fra mig,
med et ønske om at 2021 bliver et godt år for dig

Jeg vil ønske dig og dine, en rigtig glædelig jul.

Nogle gange kan det knibe lidt med at finde glæden, men lyt med her og få et enkelt tip til, hvordan du kan skabe mere glæde for dig selv JUST SMILE

Det sidste års tid har vi prøvet at blive sparket ud af vores komfortzone, mange gange. 🙂 Det som er svært for mange, er at blive sendt hjem og arbejde, og må undvære samarbejde, sparring og snak med kollegaerne. Mange føler sig ensomme. Men måske er vi ikke ensomme, måske er vi bare alene. Vi har stadig vores kollegaer, men den måde vi plejer at være sammen med kollegaerne på, eksistere ikke i øjeblikket. Vi er tvunget til at finde på nye måder at ses på. Det kan føles uoverskueligt, men prøv at række ud, og lav aftaler på nye måder. Ræk ud til dem som du oplever har trukket sig tilbage, måske har de brug for dig. ❤ Vi må hjælpe hinanden ❤

Har du også MANGE bekymringer?
Og har du lagt mærke til, at de grov-æder af din glæde, dit overskud og din energi?
Og ville du ønske, at de bare kunne forsvinde? 
Du har evnerne, og du er i stand til at stoppe dem. Lyt med her, måske kan mit råd hjælpe dig

Den december vi er i lige nu ligner på ingen måde, den december som vi kender.
Der er stort fokus (og med rette) på alt hvad vi ikke kan, ikke må og ikke bør gøre.
Det fokus kan man godt miste sit overskud på og måske blive ked af
at julen som vi kender den, ikke er mulig i år.
Prøv en gang om du kan flytte dit fokus til HVAD DU KAN, hvad er muligt?
Når du flytter dit fokus, og indstiller dine tanker på, hvad der kan lade sig gøre, så er jeg sikker på at du kan komme frem til, at det bliver en god jul – trods alt. 
Del gerne dine ideer med andre,
som måske også har det svært i denne anderledes december 

Har du prøvet at være presset i forvejen, og så lige få en ekstra opgave?
Og har du lagt mærke til hvad der sker i dig?
Lyt med her, og få et bud på hvordan du kan hjælpe dig selv, når det sker. ❤

Har du også morgener, hvor det er svært at komme ud af sengen?
Ikke fordi det er skønt at blive liggende, men fordi du føler dig drænet, og tankerne kører i ring over de ting du ved du skal i dag. At blive liggende er ikke en mulighed. Du kan hjælpe dig selv, til at skabe så meget overskud, at du er i stand til at stå ud af sengen. ❤
Lyt med her….

Når man er stresset kan man godt blive afhængig af at få anerkendelse. Fordi ens selvværd er lavt, har man brug for den anerkendelse man kan få, også selvom man næsten plager om at få den. Alt sammen bare for at få et lille glædes-boost.
Men fordi selvtilliden og selvværdet er så lavt, skal der kun falde én lille negativ bemærkning om det du har lavet, og så har du kasseret det hele.
Det er ikke andres skyld, det er noget du gør mod dig selv. Hør min historie, og måske kan det jeg er nået frem til, også hjælpe dig ❤

Har du også svært ved at modtage anerkendelse fra andre? 🙂
Det havde jeg, indtil jeg fik et godt råd og det vil jeg dele med dig i dag.
Så kan du måske også blive en “Skabs-selv-anerkender”, lige som mig 🙂

Med alt det som der sker i vores liv og i verden lige nu, er der rigtig mange som mister overskuddet, og det kan jeg godt forstå.
Hør lidt om hvad der sker når du mister overskuddet, og hvad du kan gøre for at få mere overskud på din mentale overskuds-konto 🙂

Er du også en af de mange som arbejder hjemmefra?
Hvad har du gjort dig af erfaringer?
Husk at være opmærksom på dine og din families behov – sig dem højt 🙂
Del gerne dine gode erfaringer herunder og del også gerne gode ideer 🙂

Hvis du gør dig rigtig mange bekymringer i øjeblikket – så forstår jeg dig SÅ godt.
Men bekymringerne skal ikke fylde alle dine vågne timer, det er ikke godt for hverken dit sind eller din krop. Øv dig i at finde en balance ❤

Kender du det, at du på et split-sekund kan gå fra at være i flow til at være vred og irriteret? At dine tanker og følelser bliver negative og spreder sig som en virus? Selvom du har en følelse af, at du ikke kan styre- eller påvirke det, skal du vide at det kan du.

Kender du det, at du skal noget, som du slet ikke har lyst til? Måske er det noget, som du skal om nogle dage – eller noget som du ved, du skal gøre i dag. Og har du lagt mærke til hvor meget tid og overskud, du bruger på at tænke på det? På ikke at orke.

For mange mennesker er december måned en hektisk og stresset tid. Her får du et par gode tips til at få lidt mere glæde og overskud i december ❤
Har du selv et par gode råd du vil dele, så skriv det gerne i kommentarfeltet 🙂
I videoen fortæller jeg lidt om at lave en liste over det du skal nå og skrive det ind i kalenderen. Her kan du downloade liste og decemberkalender i pdf format. Du kan printe den eller gemme og udfylde den på din computer.
God fornøjelse 🙂

Vi bliver glade og får overskud når vi gør ting vi godt kan li’. Det glemmer vi ofte i hverdagens travlhed, men hvordan vil det være hvis vi bare kan gør lidt af det vi godt kan li’ hver dag? 🙂

Her får du en lille smagsprøve på hvad O Sense® er og hvad du kan bruge det til 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn