BADASS eller selv-sviner-fest – det er spørgsmålet

Vi tænker nok ikke så meget over, hvad det er vi går rundt og siger til os selv. Og vi tænker endnu mindre over hvilken betydning ordene har for vores humør, og på hvordan vi har det.

Vi er ikke sådan helt vild gode til at gå rundt og anerkende os selv, og når andre roser eller anerkender os, så er der mange, som ikke ved hvad de skal svare, eller hvad de skal gøre.

Mange bliver forlegne og kigger væk. Tænk at det er så svært at tage imod en skøn gave.
Jeg tror at det er svært at modtage, fordi det vi hører, ikke stemmer overens med det vi tror om os selv. Fordi mange af os, går rundt og har gang i en selv-sviner-fest.

Faktisk så tror jeg at det ligger i vores kultur (Janteloven, har nok også indflydelse her), at vi ikke skal gå rundt og være alt for glade for os selv. Men hvorfor ikke? Har vi ikke masser vi kan være stolte af? Masser af talenter og evner?

På en eller anden måde, så er det meget ofte vores negative tanker om os selv, som styrer. Og det kan godt blive til en temmelig giftig cocktail, og en selvopfyldende profeti. Og det påvirker vores humør, overskud og glæde ved os selv i negativ retning.

Du behøver ikke sige det til nogen

Det kan føles grænseoverskridende bare at tænke, at man er god nok, at man er dygtig til noget, at man betyder noget i andres liv, at man har værdi, at man er værd at elske…
MEN DU KAN gøre det, og du behøver ikke fortælle det til nogen. Det er dine tanker og du bestemmer hvad du tænker.

Start med at spørge dig selv om:

  • Hvad er jeg god til? Og ja – du er god til noget.
  • Hvad kan jeg godt lide ved mig selv? Og ja – du ved godt hvad det er.
  • Hvilken forskel gør du for andre? Og ja – du gør en forskel.

Imens du tænker over det, så læg lige mærke til hvordan det føles indeni.

Skriv dine ”nye” tanker om dig selv ned, så du kan tage dem frem og læse dem, når selv-sviner-festen starter, for det vil den gøre mange gange. Det er helt naturligt, for du har ”festet” længe. Derfor er det vigtigt at du øver dig, og hver gang der dukker negative tanker op, så erstat dem med de ting du har skrevet ned. Giv dig selv en chance og boost dig selv, med selvanerkendelse og bliv en total cool BADASS.

Du vil helt sikkert ikke fortryde det 😊

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn