DIN KOMMUNIKATION kan være en dræber og en motivation

Vores kommunikation kommer fra det humør vi er i lige nu, så med mindre at vi er gode til at være bevidste om vores humør, så kan vores kommunikation både være en dræber eller en motivation for andre mennesker.

Det er ALTID en dårlig ide

At råbe til andre mennesker er for det første dårlig stil, og samtidig opnår man intet ved at råbe og skælde ud. Tværtimod så risikerer man at gøre situationen endnu dårligere. Det er frygtelig ubehageligt at blive offer for- eller vidne til en offentlig skideballe.

Jeg har faktisk selv prøvet det et par gange, både som offer og som vidne. Personligt har jeg svært ved at forstå, hvad en chef får ud af at råbe og skrige ad sine medarbejdere. Det genererer utryghed, vrede, irritation, stress, og frustration hos medarbejderne. Så stop råberiet, det er en utrolig dårlig ide.  

Tillades der råberi skaber det dårlig trivsel og man risikerer at ellers gode og loyale medarbejdere, bliver så presset at man dræber loyaliteten og engagementet, eller endnu værre, at en dygtig medarbejder finder sig et bedre sted at være.

Bliv bevidst om dit humør

Når vi kommunikerer, så fortæller vi indirekte også hvilket humør vi er i. Det er nemlig sådan, at hvis vi er i et strålende humør, så kommunikerer vi mere positivt og motiverende, og endda også inkluderende. Det er fordi at godt humør, giver masser af overskud. Og når overskuddet er stort, så er vi bedre til at se andre og deres reaktioner. Derfor er det meget nemmere at formidle et budskab når humøret er godt, så får vi automatisk mere tålmodighed, og vi bliver bedre til at signalere tryghed og skabe motivation. Og det er kun til glæde for modtagerne af din kommunikation. Og naturligvis også til glæde for dig.

Du kan træne det

Når du bliver bevidst om dit humørs påvirkning af din kommunikation, så kan du på de dage, hvor dit humør ikke er så højt, bedre vælge om du skal vælge et andet tidspunkt, eller om du skal trække vejret dybt nogle gange og give dig selv noget ekstra overskud, inden du kommunikerer med andre.

Det er DIG der er ansvarlig for din kommunikation, og derfor er det også dit valg, om det du vil sige skal dræbe eller motivere.  

Og HUSK at det du sender ud, smitter af på dem du er sammen med.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn