LABELS OG KASSER

Jeg har læst et indlæg på LinkedIn, der var en som søgte et nyt navn for ”Det grå guld”, fordi det ikke rigtig fangede an på arbejdsmarkedet. Det fik mig til at spørge om, hvorfor det i grunden er vigtigt at vi har labels og kasser, som vi kan putte mennesker ned i? 😊

Er det fordi det skal være nemt og hurtigt?

Jeg har tænkt over, om labels og kasser opstår fordi det er meget nemmere, i forhold til at skulle lære et andet menneske at kende. Det er jo ret nemt når vi er havnet i kassen med fx grå guld, så ”ved alle” at vi har en bestemt alder, at vores ambitionsniveau ikke er så højt, at vi ikke kan arbejde fuld tid, at vi ikke bliver så længe på arbejdsmarkedet, at vi rent mentalt er på vej på pension osv., fordommene følger ligesom med ned i kassen. Det gør at vi indimellem næsten må forsvare noget, som vi ikke genkender hos os selv. Sådanne fordomme følger med i alle kasser og labels i et eller andet omfang.

Vi er jo også mennesker

Det skinner nok igennem her, at jeg ikke er superbegejstret for labels og kasser, mest af alt fordi jeg godt vil holde fast i at vi er MENNESKER. Og uanset hvilken kasse vi bliver puttet ned i, så er vi SÅ MEGET MERE, Vi kommer alle sammen med det, som vi har erfaret igennem livet, den uddannelse vi har, den udvikling vi har været igennem, de værdier vi har, det vi har oplevet osv. og det er uanset alder. Vi har også alle sammen nogle evner og talenter, som andre måske ikke får øje på, fordi der er mest fokus den label vi har i panden. Det er synd, for jeg tror at vi går glip af meget, når vi er forudindtaget. Så glemmer vi måske at lytte til det menneske vi sidder over for. Mange gange ”taler” labels-fordommene højt.

Hvad nu hvis, vi tror vi er den label vi har fået på?

Hvis vi nu forestiller os, at der er nogle af os, som rent faktisk begynder at tro på at vi rent faktisk er vores label, med de fordomme som følger med? At vi begynder at tro på at vi ikke længere har ambitioner, at vi ikke kan arbejde fuld tid, at vi mentalt er gået på pension, at der ikke er brug for en på 57 osv. Det vil gøre det meget svært at tro på, at man er meget mere end den label som andre har sat på.

Udover at det vil være meget hårdt for den enkelte, så vil det også være et tab for vores arbejdsmarked og samfund. Der er brug for os alle sammen og de mennesker vi er, der er meget vi kan lære af hinanden, hvis vi gider at snakke sammen og glemme labels, kasser og fordomme. 😊

Så lad os øve os i at fjerne nogle labels indimellem og se hvem der gemmer sig inde bagved. 😊

#ledelse #samarbejde #trivsel #arbejdsmiljø #arbejdsglæde

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn