DIN INTERESSE giver bedre trivsel og styrkede relationer

DIN INTERESSE giver bedre trivsel og styrkede relationer

En helt enkel ting, som vi alle sammen kan gøre

Du har forhåbentligt oplevet at dine kollegaer og ledere interessere sig for hvad du laver. At de spørger ind til detaljer og spørger dig til råds på netop dit fagområde. Fordi så ved du, at det er en god fornemmelse når andre viser interesse, og lytter til det du har at fortælle.

Vi kan nemlig godt lide at snakke om de ting vi er glade for at lave. Vi vil gerne fortælle om det vi kan, og især når andre spørger interesseret og samtidig er lyttende. Det gælder naturligvis ikke kun på jobbet, det gælder i lige så høj grad i privatlivet. Når vi får lov til at fortælle, føles det rart, og når vi har det rart og godt, så bidrager vi positivt til trivslen og samarbejdet.

Giv det videre

Når du nu ved, hvordan det er at få lov til at fortælle om det du kan og gør, hvorfor så ikke give det videre til dine kollegaer. Det kræver kun nogle få minutter og en ægte interesse fra din side. Har du en kollega, som du godt vil give ekstra overskud, så stil vedkommende et par gode spørgsmål og lyt til hvad vedkommende siger, og spørg gerne ind til det du hører.

Din bonus

Udover at gøre din kollega glad for din interesse, så kan du oveni hatten måske lære noget nyt. Noget du ikke vidste om vedkommende og jeres fælles virksomhed. Det er med til at styrke jeres relation, og kan give mulighed for nye samarbejder og sparring.
Og så må vi heller ikke glemme den gode følelse du selv får, når du viser ægte interesse for et andet menneske.

Dem omkring dig

Du kan gøre nøjagtigt det samme med de mennesker du har omkring dig når du ikke er på job. Din familie, børn, venner og bekendte. De vil elske dig for det. Og du kan nyde godt af nye indsigter og måske også ny læring.

Det tager kun få minutter

Når du har bestemt dig for hvem du vil spørge ind til, så brug et par minutter til at forberede et par spørgsmål. Og HUSK, du skal lytte og undlade at snakke om dig selv og det du laver. Jeg er ret sikker på at vedkommende du snakker med, nok vil spørge ind til dig på et tidspunkt.

Trivsel

Det at spørge interesseret til en kollega, er naturligvis kun et bidrag til at skabe bedre trivsel. Trivsel handler meget om gode relationer, og når du har gode relationer til dine kollegaer, så stiger trygheden og dermed også kvaliteten i samarbejdet.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn