Gyser det i dig – bare ved tanken

Er din sommerferie ved at være forbi? Og gyser det i dig bare ved tanken om, at lige om lidt er du tilbage i hverdagen igen?

Den oplevelse deler du helt sikkert med rigtig mange, men ved du hvorfor at du har det på den måde?

Ved du hvad det handler om, når du mærker ”gyset” og tænker åhh nej, nu er ferien snart forbi, og jeg skal på job igen, smøre madpakker, stå tidligt op osv.? Føler du dig træt bare ved tanken? Det er du bestemt ikke alene om, men måske behøver det ikke være sådan…

Lige nu har du ferie og nyder det i fulde drag. Prøv at lægge mærke til, hvad det er du holder mest af ved at have ferie. Er det fornemmelsen af at du har masser af tid, at du endelig har mulighed for at kaste dig på drømmesengen med bogen du fik i julegave, er det at du kan sove lidt længere, at du ikke skal smøre madpakker, at du ikke skal på job eller at du har god tid til at være sammen med familie og venner? Hvad holder du mest af?

Mange af de ting vi foretager os i vores ferie, ”glemmer” vi i hverdagen. Men hvad nu hvis vi kunne tage noget at det bedste fra ferien med ind i hverdagen? Hvad skulle de så være?

Det kan godt lade sig gøre, du skal bare finde ud af hvordan. Fx – hvis du godt vil læse flere bøger, så kan du fx bytte noget tv-tiden ud med bogen. Hvis du godt vil bruge mere tid på familie/venner, så kan I aftale at mødes til mad kl. 18 og køre hjem igen kl. 20:30, så har I haft tid sammen OG kommet i seng i ordentlig tid.

Det handler om at lave rammerne lidt anderledes. Der er meget der kan lade sig gøre, hvis du tænker ”Hvordan kan jeg gøre dette?” Så hvordan kan du tage nogle af dine yndlingsferie-beskæftigelser og gøre dem til en del af din hverdag? Måske kan du starte med bare ÉN ting.

På samme måde kan du spørge dig selv: ”Hvordan kan jeg gøre det bedre for mig selv, når jeg møder ind på jobbet den første uge efter ferien”? Du kan fx lave en liste…

Eksempel:

Når jeg møder ind på jobbet, vil jeg:

  • Starte op stille og roligt
  • Sige til mig selv – det bliver en god dag fordi…
  • Smøre en ekstra god madpakke
  • Snakke om ferien med mine kollegaer
  • Gå hjem til tiden – hver dag i den første uge
  • Kigge på det hele med friske øjne – måske er der noget som jeg kan gøre på en anden måde

Når du kommer hjem fra arbejde, så ta’ en lille pause alene. Giv dig selv lov til at puste ud, og prøv om du kan tage noget af feriestemningen med ind i hverdagen.

Når du hopper direkte tilbage i hverdagen, går der ikke længe før du har glemt at du overhovedet har haft ferie. MEN husk på at det er dig der bestemmer hvordan dit live skal være, og derfor kan du til enhver tid vælge at gøre noget på en anden og ny måde.

Derfor er mit bedste råd til dig, som godt vil have at de bedste ting fra ferien varer lidt længere, øv dig i at gøre noget af det du holder mest af, til en del af din hverdag. Når du gør noget du holder af, bliver du glad, og får mere overskud og energi. Det eneste du skal gøre, er at spørge dig selv om HVORDAN.

God fornøjelse!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn