Arbejdsløs og hva’ så?


“Vi har ikke længere brug for dig, du er fyret!” Det er en sætning de fleste af os frygter at høre. I kølvandet på den kommer følelserne stormende, og du sidder tilbage med: Hvad skal jeg gøre? Hvad skal der nu ske?

Mange af os har været i situationen. Vi bliver kastet ud i et system vi ikke helt forstår. Pludselig skal hele vores liv registreres, vi skal skrive ansøgninger, gå til møder, deltage i jobsøgningskurser og meget mere, og vi gør det, for ellers mister vi vores dagpenge. Mange sidder tilbage med følelsen af, at de ikke længere styrer deres eget liv. Hvordan vil det være at tage styringen tilbage?

Accepter din situation
Brug de første dage til slippe alle følelserne løs. Giv dig selv lov til at være rasende, ked af det, frustreret, uanset hvad du føler er det ok, at have det, som du har det lige nu. Når følelsesstormen har lagt sig, er det tid til at acceptere din situation som den er. Når du acceptere, vil du opleve at det føles lettere at være dig, og at din hjerne begynder at fungere igen. Det er nu du kan se din situation med andre øjne, begynd at finde de positive ting ved at du blev fyret. Lav en liste.

Sæt drømmene i spil
Du har en unik mulighed for, at gøre noget andet med dit liv nu. Hvad drømmer du om? Hvordan skal dit arbejdsliv være? Skal du være selvstændig? Hvilket firma vil du arbejde for? Stil dig selv de spørgsmål og mange flere, og begynd så at drømme. Og drøm stort, der er INGEN begrænsninger når du drømmer. Skriv alle dine drømme ned. Kig på dem mange gange, der vil være et par stykker som er særligt interessante og spændende. Fokuser på dem, hvad skal der til for at de bliver til virkelighed?
Forestil dig hvordan det vil være at gøre drømmen til virkelighed. Hvordan vil det være at være dig? Hvad gør du? Hvad siger du? Hvad tænker du? Lev dig helt og fuldt ind i drømmen, mærk hvordan det er, føl det. Giv dig god tid. Det føles godt ikk’?
Nu hvor du ved hvad du vil, er det tid til at finde ud af hvordan du kan gøre drømmen til virkelighed. Du skal lave en plan. Find ud af hvad, og hvem du har brug for, hvad der skal ske og så videre.

Vær forberedt og fortæl hvad du vil med dit arbejdsliv
Din plan for dit nye arbejdsliv er færdig. Du er forberedt og godt rustet til dit møde med Jobcenter og A-kasse. Du ved hvad du vil, og spørg dem om hjælp til de ting du ikke selv kan klare. Det er dig der styrer processen fordi du ved hvad du vil. Du skal forberede dig selv på, at der måske er ting der ikke umiddelbart kan lade sig gøre. Så må du justere din plan lidt, men sørg for at det er dig der styrer. Du kommer ikke udenom, at der er love og regler der skal overholdes. Prøv at se hvordan du kan bruge det til din fordel, og hvordan det passer ind i din plan.
Du er stærkere når du selv styrer, både i dine egne og i andres øjne. Tillykke med dit nye arbejdsliv.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn