Hvor er du på vej hen?

Ro og fred, er blevet noget vi drømmer om – og vi drømmer rigtig meget lige i øjeblikket. Vi tager på stille-retreats og mindfulness kurser (og det er der ikke noget galt i), men det føles som om, at tilstedeværelse, fred og ro er blevet en luksus vare, som vi er nødt til at købe os til.

Vi er hele tiden og konstant på vej et nyt sted hen – ikke fysisk, men vores sind suser rundt, som en rumraket der er faret vild i universet. Ikke engang tyngdekraften kan få os til at få fødderne placeret på jordkloden, og være tilstede med os selv og andre.

 

Roen er lige foran dig – du skal bare stemple ind

Faktisk er det utrolig enkelt og alligevel uhyggeligt svært. Prøv engang lige nu, at kigge op og kigge rundt, hvor er du? hvad laver du? er der overensstemmelse med hvor din krop, dit hjerte og dine tanker er?

Er der ro og fred på dine indre baner, eller er du ude af balance? Hvis du ligner alle os andre, så er der nok en del ubalance, men det er fuldstændig normalt.

Jeg vil godt dele en hemmelighed med dig. Jeg har nu igennem et stykke tid øvet mig i at være tilstede med det jeg laver og de mennesker jeg er sammen med. Og når jeg er tilstede er det en kæmpestor oplevelse, jeg får øje på nye ting, mine ideer bliver bedre, jeg bliver en bedre ven for mine venner og en bedre kæreste for min mand. Men det fedeste ved det hele er roen. Jeg har fundet ud af, at det ikke kræver at jeg er et bestemt sted, at der er meditationsmusik i baggrunden, eller at jeg er i et bestemt humør. Nej jeg kan øve mig hele tiden, uanset hvor jeg er, eller hvem jeg er sammen med. Der kan være masser af støj og larm eller stille som i skoven, det betyder intet, jeg kan bare stemple ind på Ro og Fred fabrikken.

 

Ja, ja Inge det lyder meget godt, men hvordan gør jeg så det?

Du kan det faktisk allerede. Jeg er ret sikker på at du ved, hvordan du trækker vejret ikke?

Start med det – TRÆK VEJRET – ordentligt – gør dig umage. Tag en dyb indånding igennem næsen, og helt ned i maven, og pust langsomt ud igennem munden. Gør det en to tre gange, og mærk så efter. Hvordan føles det?

Nu ved du hvordan du trækker vejret, næste skridt er så at mærke dine fødder mod det underlag du befinder dig på, virkelig mærke det. Hvis du sidder ned, så mærk hvordan din krop hviler på stolen, mærk ryggen mod ryglænet, lad dine hænder hvile på dine lår, slap af i skulderne og mærk hvordan dit hoved holder sig oprejst. Tag kontakt til området omkring dit hjerte, slip spændingerne så godt du kan, og sid sådan et øjeblik. Hvordan har du det nu?
Det behøver ikke tage lang tid, du kan bare gøre det et par minutter, jo mere du øver, jo bedre bliver du til at være tilstede og finde ro og fred.

 

Og hvorfor skal jeg nu gøre det?

Det som jeg ser der sker i verden i øjeblikket er, at vi fjerner os mere og mere fra os selv. Vi lader os styre af alle de muligheder og distraktioner som vi bombarderes med hele tiden. Det fjerner os fra hvem vi er, og fra bevidstheden om, at vi faktisk selv kan bestemme og træffe valg. Vi vil så gerne passe ind, og have en følelse af at vi hører til, og derfor tror jeg at vi, uden at vi lægger mærke til det, bare lader os styre af det som omgivelserne siger vi skal, uden at mærke efter om det nu også er det vi har lyst til inders inde.

Konsekvenserne – som jeg ser dem – er, at vi bliver dårligere til rigtig mange ting, når vi ikke er tilstede med det der sker omkring os. Når vi ikke er tilstede med vores børn, og lytter til dem – altså virkelig lytter, så bliver de ulykkelige. Når vi ikke er tilstede med vores partner, så lider vores partner, på samme måde som vi selv lider, når han eller hun ikke er tilstede for os. På vores arbejde bliver vi mere ukoncentreret, og præsterer dårligere, det er ikke til gavn for virksomheden, og slet ikke til gavn for dit selvværd. Når vi kører i trafikken, sker der ulykker fordi vi rent faktisk ikke er tilstede med det vi foretager os – nemlig at køre bil. Og sådan kunne jeg blive ved…

 

Du skal gøre det for din egen skyld

Den her tilstand af ro og fred er den fedeste tilstand, og jeg ønsker af hjertet, at du kommer til at opleve det samme. Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke er gået i gang noget før, der er så meget jeg er gået glip af. Men det er heldigvis ALDRIG for sent at starte.

Dine omgivelser, dine børn, din elskede, dit job, ja alle dine livsområder vil juble over dit bevidste valg om at være mere til stede.

Jeg kunne komme med en lang liste over alle de gode ting som du vil opleve, men jeg vil lade dig gøre dine egne opdagelser og oplevelser, for det er DIN rejse. Gør det for pokker, kast dig ud i det, jeg lover dig at det er det hele værd.

Og ved du hvad? Du kan starte lige nu…
Rigtig god fornøjelse

Kærlig hilsen

Inge, for DIG

© for DIG

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn