For lidt eller for meget tid – du bestemmer selv

Mange har for lidt – og andre har for meget tid, men tiden er ALTID den samme, det er kun vores oplevelse af tiden der er forskellig.

Rigtig mange mennesker oplever, at der simpelthen ikke er tid nok til alt det de skal nå. Der er også mange ting vi skal bruge tid på, bare for at få hverdagen til at løbe rundt. Men hvordan bruger vi vores tid? Og kunne den bruges anderledes?

Det handler om overbevisninger
Det kan godt lade sige gøre at få mere tid til alt det du gerne vil. Det handler i første omgang om at prioriteter din tid, og endnu mere om, hvordan du oplever begrebet tid. Forestil dig at du har fået den overbevisning, at du aldrig har tid nok til det du rigtig gerne vil. Den overbevisning bliver en regel, og måske tænker du ikke engang over at du har den, men du har bare accepteret at det er sådan det er. Men hvad nu hvis du kunne lave overbevisningen om, hvad nu hvis du lavede en ny overbevisning om at du altid kan finde tid til det du rigtig gerne vil? Hvordan tror du det vil være at leve men sådan en regel?

I det hele taget tror jeg at vi har rigtig mange overbevisninger omkring tid, og hvor lang tid ting tager. Jeg hører en del sige at de godt vil læse noget mere, fordi de syntes det er dejligt og afslappende at læse. Men de læser kun når de har ferie, fordi så har de tid. Her tror jeg det handler om at have en overbevisning, som måske kan være noget i retningen af ”Der går flere timer, hvis jeg sætter mig med en bog, og det har jeg ikke tid til i hverdagen”. Måske kunne det laves om til at ”Jeg læser en halv time et par gange om ugen”, så gør man noget man holder af, men har ændret på den tidsramme man har lagt ned over læsningen. Sådan tror jeg, at mange overbevisninger styrer vores liv. Overbevisninger er rigtig gode på mange områder, men de overbevisninger vi laver, kan også blive til begrænsninger, og det er ikke altid vi opdager det.

Hvis du også har overbevisninger omkring hvor lang tid ting tager, kan du måske få ændret på nogle af dem, og faktisk få mere tid til det du elsker at lave. Det vil give dig meget mere energi, glæde og overskud.

Har du også en tidsrøver eller to?
Det tror jeg, at vi har alle sammen. Men hvad er de for nogen, disse tidsrøvere? Kender du dine, og har du tænkt over om de måske kan være et udtryk for et behov? – fx slappe af, trække sig tilbage eller lade op?

Lad os sige at vi kender en som er helt vild med at læse og har et stort ønske om at have tid til det. Vedkommende bruger 3 timer hver aften på at se tv (og er faktisk lidt træt af det). Så kan vi undre os over, hvorfor vedkommende så ikke bare læser i stedet for. Men hvis nu hun ser TV, fordi hun har sat et usynlig lighedstegn mellem TV og trække sig tilbage. Derfor kommer hun ikke i tanke om at læsningen kan gøre det samme for hende, og endda give hende mulighed for at lave noget som hun virkelig holder af.

Tænk lidt over din/dine tidsrøvere. Hvis du er glad for dem og de giver dig noget, så bare acceptere dem og vær glad for dem. Men hvis der er en enkelt af dem som du kan forvandle til noget som virkelig giver dig værdi, så gi’ den gas.

Vores oplevelse af tid kan være en stress-faktor
Når vi oplever at vi ikke har tid nok, så bliver vi presset. Vi bliver presset på vores værdier. Vi vil gerne gøre alt så godt som muligt og når vi så oplever at tiden løber fra os, og vi ikke kan leve op til vores egne værdier og selv-billede så kan vi – hvis det står på over længere tid – udvikle stress.

Vi kan heldigvis gøre meget for at hjælpe os selv. Igen handler det om de tidsrammer vi sætter for os selv, er de realistiske og ligger der nogle gamle og ud-tjente overbevisninger bag?

Der er naturligvis også nogle ting vi ikke kan ændre på fx hvor lang tid det tager at køre fra A til B, men hvis vi kan begynde med bare en enkelt ting, som vi kan ændre på, som kan give os lidt luft og ekstra tid, så kan vi også finde flere ting.

Det handler om at du finder ud af om du har nogle urealistiske tidsrammer og overbevisninger, som du kan ændre på, så du kan opleve at din tid bliver mere som du ønsker dig den.

Overvej følgende:

  • Hvad vil du allerhelst bruge din tid på?
    • Hvor meget tid bruger du på det i din hverdag?
    •  Hvad vil det betyde for dig, hvis du kunne bruge mere tid på det?
  • Er der noget du bliver ved med at udsætte, fordi du ikke syntes du har tid?
  • Er der et par ting du allerede kan lave om på nu?

Tips!
Jeg ved godt at det måske lyder lidt kedeligt – og ja – det tager også lidt tid, men….
Skriv ned hver dag i en uge, hvad du bruger din tid på. Tænk over om de ting du foretager dig, giver dig energi eller om de dræner dig.
Prøv det, det kan være at du bliver overrasket

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn