Dine kerneværdier er vigtige

DER ER IKKE NOGET GALT MED DIG, hvis du sidder derude og føler dig stresset eller presset i dit job.

Det kan meget vel være fordi at dine kerneværdier ikke matcher dit job. Det kan være dine arbejdsopgaver, eller det kan være arbejdskulturen/miljøet, som ikke passer med det som du mener at det skal være.

Mange gange når vi føler os ude af balance, eller det føles som om at noget er forkert. At det er svært at passe ind, og blive hørt. Måske har du også prøvet at få en arbejdsopgave, som du slet ikke føler at du kan finde ud af, eller har kompetencerne til. Den er landet på dit bord, og du får det med det samme dårligt med den. Det er rigtig svært ikke? Kan du mærke konflikten inde i dig?

Hvis kerneværdierne respekt og loyalitet er vigtige for dig, så kan du opleve at du må løse opgaven uanset hvad uden at brokke dig, og samtidig er du blevet ramt på din respekt værdi, fordi du syntes at det er respektløst at placere en opgave hos dig, som din chef ved at du ikke har kompetencerne til. Det er i sådan nogle situationer at du kan begynde, at få det svært ved at komme på arbejde, og langsomt begynder du måske at udvikle stress. Du føler dig ikke længere tryg, og når trygheden er væk, kommer usikkerheden, og så bliver det sværere at samarbejde.

Men når du kender dine værdier, så bliver det lettere at opdage når du bliver ramt på dem. Du vil hurtigt genkende at din respekt værdi bliver ramt, når din chef giver dig opgaver som du ikke har kompetencerne til at løse. Du vil blive i stand til at gribe den der, og spørge ind og få forklaret, at det er svært for dig at leve op til hans forventninger, når du får opgaver som du ikke kan løfte. Det åbner op for at der kan findes en anden løsning på opgaven.

Der er ikke noget galt med hverken dig eller arbejdspladsen, I er bare forskellige på nogle vigtige punkter. Det er op til dig, om du kan leve med forskelligheden, eller du skal finde et sted hvor dine værdier matcher bedre med arbejdspladsen. Det er meget lettere at træffe nye- og bedre valg når du kender årsagen.

Når vi ikke lever i overensstemmelse med vores værdier, så trives vi ikke. Mange mennesker kender ikke deres kerneværdier, og derfor lever mange også i uoverensstemmelse med dem. Når vi ikke trives oplever vi, at mange ting er svære, at andre mennesker opfører sig dårligt og at man ikke lever livet på den måde man drømmer om.

Når vi kender vores værdier, ved vi hvad der skal være til stede for at vi trives. Hvis du fx har høj værdi på GLÆDE, og du så mærker at du ikke rigtig trives, så ved du at du må gøre noget som gør dig glad. Du vil med det samme mærke en forskel.

Jeg kan varmt anbefale dig at finde dine kerneværdier. At kende mine egne værdier har hjulpet mig mange gange, for når jeg ved hvad det drejer sig om, så kan jeg gøre noget ved det, jeg kan træffe bedre valg og leve mit liv i overensstemmelse med det som er vigtig for mig.

God fornøjelse med at finde dine værdier 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn