KVÆLENDE DUN

Kender du det, at du skal noget, som du slet ikke har lyst til? Måske er det noget, som du skal om nogle dage – eller noget som du ved, du skal gøre i dag. Og har du lagt mærke til hvor meget tid og overskud, du bruger på at tænke på det? På ikke at orke.

DUNENE FORMERER SIG

Præcis sådan får jeg det, når jeg skal ud og handle ind. Og på meget kort tid kan jeg få det til at fylde rigtig meget. I mine tanker forestiller jeg mig, at det bliver en træls tur. At jeg skal stå i kø. At jeg ikke kan få det, jeg skal have. At jeg er nødt til at gå i flere butikker. Så det, som startede som et enkelt lille dun, har jeg nu lavet om til en stor tung dyne fyldt med stikkende fjer.

DYNEN

Forestil dig, at dynen har lagt sig så tungt over dig, at den presser alt overskuddet ud. Det er næsten umuligt for dig at koncentrere dig om andet end den indkøbstur. Du vrisser og er irriteret. Du er pludselig ikke særlig rar at være sammen med. Nogle gange begynder du måske også at finde på undskyldninger for at undgå indkøbsturen. Det er supersvært at lette på dynen. Umuligt at komme af sted. 

FÅ DEN VÆK

Jeg kan jo ingenting, når jeg render rundt med en stor tung dyne over mig hele tiden. Jeg bliver frustreret og sur. Og hver gang, at jeg tænker på det trælse ved at handle ind, bliver dynen bare tungere og tungere. Det er helt umuligt for mig at gøre noget. Jeg kan ikke tænke på andet.

EN TANKE-DYNE

Jeg har efterhånden fundet ud af at alt det, som var trælst ved indkøbsturen, foregik inde i mine tanker. Det var aldrig sådan mine indkøbsture foregik. Så det var en tanke-dyne skabt af mit manglende overskud. Når jeg tænker på alt det, jeg ikke kan holde ud, så fylder det. Gør mig og dynen tung og uhåndterlig.

LETTE DUN

Derfor øver jeg mig på at skifte tankerne ud. Når tanker som fx ”det bliver en træls tur” dukker op, så tænker jeg i stedet for ”det bliver en god tur”. Det skal gentages mange gange. Og det kræver øvelse. Men når tankerne bliver lavet om, er de ikke længere en stor tung dyne. De bliver lette som dun, og de stjæler ikke mit overskud.

LYNHURTIGT

Når det kan lade sig gøre, så gør jeg de ting, som jeg ikke har lyst til, så hurtigt som muligt. Så undgår jeg at et lille dun bliver til en tung fjerdyne. På den måde giver jeg mig selv mere overskud og glæde. Måske kan du også bruge det til at undgå din tunge dyne?

Pas godt på dit overskud – så passer det på dig.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn