Hjerne-wellness

Har du samme fokus på din hjerne som du har på din krop?

Og ved du at når du gør noget godt for din hjerne, så gør du samtidig også noget godt for din krop?

Der er meget fokus på sundhed. Vi skal træne vores kroppe, vi skal spise sundt og fornuftigt. Og når vi virkelig skal gøre noget godt for os selv, så bestiller vi tid til en god gang massage. Faktisk er der mange gode tilbud og muligheder for at vores kroppe har det godt. Det er supergodt, og det skal vi blive ved med at gøre.

MEN – hvad med vores mentale sundhed, hvordan skal vi træne den?

Det du tænker påvirker din krop, dit overskud og dit humør

De tanker du tænker bliver omdannet til kemi, som påvirker dine celler i kroppen. Du har sikkert prøvet at have ondt i maven fordi du er bekymret eller ked af det. Og du har sikkert også prøvet at have bobler i maven fordi du er superglad. Det er det samme der sker i begge situationer, dine tanker bliver til kemi, bare til to forskellige former for kemi. Meget firkantet sagt, så bestemmer du selv hvilken kemi du sender ud i kroppen. Derfor er det vigtigt at du lægger mærke til hvad du tænker på.

Det du selv kan gøre for din mentale sundhed er:

 • Have fokus på dine tanker og øve dig i at tænke mere positivt, hvis dine tanker er tunge og fyldt med bekymring
 • Gøre mere af det der gør dig glad
 • Holde STILLE pauser
 • Find din indre smiley – og dyrk den i nogle minutter
 • Træk vejret – HELT ned i maven

(bivirkninger: større overskud, mere glæde, mere indre ro og større velvære)

Måske er der noget du har brug for hjælp til

Når du går i fitnesscentret, har du måske en instruktør, som kan vise dig hvordan du får mest ud af din træning. Så på samme måde kunne du også have brug for en som kan hjælpe dig til at få en stærkere mental sundhed.

Mange tror at man skal være ved at gå ned med stress, have en livs-krise eller en diagnose, for at man har brug for en coach. Men sådan behøver det ikke at være, man kan også booke en session, for at træne sin mentale sundhed. Og hvad kan man så få ud af det?

Du kan for eksempel:

 • Få smidt nogle kilo af den mentale rygsæk, så der er mindre at slæbe rundt på
 • Få trænet overskuddet – det er faktisk noget alle kan
 • Begynde at tænke tanker der er sundere for dig
 • Få mere glæde og færre konflikter
 • Gøre tunge ting lettere, og bliv stærkere
 • Forebyg kriser – INDEN de opstår

Krop og sind er forbundet, og kan IKKE skilles ad. Derfor er det supervigtigt, at vi gør noget godt for BÅDE krop og sind. Når vi gør noget godt for sindet, gør vi også noget godt for kroppen og omvendt. På den måde bliver vi én helhed, og bliver endnu mere modstandsdygtige og parate til det livet byder os.
Når du vælger at have en session hos en coach, er ikke anderledes, end at du vælger at bruge en time i motionscentret eller hos en massør. Både fysisk og psykisk sundhed er vigtig.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn